Arama
Arama Sonuçları
İçişleri Bakanlığı’ndan Kastamonu'ya uyarı!
Kastamonu'da Perşembe gününden itibaren devam eden yoğun kar yağışı, bugün de etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sarı ve turuncu kodla uyardığı iller arasında bulunan Kastamonu’da kar yağışı etkisini sürerken yağışların yarın da devam edeceği bildirildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle 177 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarını açmak için İl Özel İdaresi’nin çalışmaları devam ediyor.
318 köy yolu kapandı
Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Kastamonu'da 318 köye ulaşım sağlanamıyor. Merkezle birlikte 17 ilçede etkili olan kar yağışı dolayısıyla toplam 3 bin 896 kilometre yol ulaşıma kapalı durumda. Özel İdaresi ekipleri karla kapanan köy yollarını açmak için yürüttüğü çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
Yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oluyor
Kastamonu-Cide karayolu Dağlı mevkiinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sebebiyle kar lastiği olmayan ve zincir kullanmayan araçların geçişine izin verilmezken şarampole kayan bir araç ise jandarma ve polis ekipleri tarafından itilerek kurtarıldı.
Belediye arızanın başında sabahladı
Kastamonu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, Ilgaz isale hattında gece yarısı meydana gelen arızayı gidermek için hızla harekete geçti.
UMKE'ye engel yok!
Karla kaplı köyde 4 yaşındaki çocuk hasta için UMKE ekipleri seferber oldu.
35 kilometrelik karlı yolda 12 saatlik mücadele
Kastamonu’nun Küre ilçesinde solunum problemi yaşayan hasta, AFAD ve UMKE ekiplerinin 12 12 saat süren çabası ile hastaneye ulaştırıldı.
Karlı yolda kalan araçlara jandarma yetişti
Kastamonu’nun yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sebebi ile yolda kalan sürücülerin yardımına jandarma ekipleri koştu.
Eski model araba ile yaptığına inanamayacaksınız
Kastamonu’da off-road tutkunu ve doğasever vatandaş, 1976 model 'Murat 124' otomobiliyle karlı yolları aşarak, yaklaşık 6 saatlik yolculuğun ardından 2 bin 600 rakımlı Ilgaz Dağının zirvesine tırmandı. Ilgaz Dağının eşsiz güzelliği karşısında 76 model Murat 124 ile adeta nostaljik bir görüntü oluştu.